MIXER WIZYJNY

Forum wyłącznie dla firm zajmujących się filmowaniem na wideo. Tematy tylko związane z prowadzeniem działalności gospodarczej.

Moderatorzy: Troxx, rml

Treść
rafal2p
-# 01
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2007-04-16, 10:41

MIXER WIZYJNY

Postprzez rafal2p » 2009-01-02, 14:44

Czy mikser Panasonic Digital AV Mixer Wj-AVE 5 to mikser WIZYJNY?

Zobacz
 

przez Zobacz » 2009-01-02, 16:58


Croolick
-# 04
 
Posty: 857
Dołączył(a): 2008-06-01, 09:41
Pomógł: 29

Postprzez Croolick » 2009-01-02, 16:58

Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM

mateusz_papuga
-# 05
 
Posty: 1672
Dołączył(a): 2006-08-25, 12:38
Pomógł: 40

Postprzez mateusz_papuga » 2009-01-05, 11:32

Tak kolego jest to mikser audio/video czyli inaczej miksujesz z dwóch wejść powiedzmy dwóch odtwarzaczy DVD obraz z dźwiękiem i masz to na jednym wyjściu i możesz płynnie zmieniać obraz bądź z jakimś efektem :)
Oto przykładowy link do fotki tego miksera: http://www.helmut-singer.de/img/panasonicwjave5.jpg
http://www.provideo-foto.pl

rafal2p
-# 01
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2007-04-16, 10:41

Postprzez rafal2p » 2009-01-13, 19:46

dzięki za odpowiedź

[ Dodano: 2009-01-18, 14:26 ]
Cześć! : Jesli mam mikser wizyjny Panasonic WJ-AVE 5 , jedna kamera jest nakierowana na prezentera który przedstawia np: informacje a jak wiadomo po przeczytaniu jakiegoś tekstu przez prowadzącego najczęściej jest pokazywany jakiś materiał przygotowany przez reportera. Moja pytanie jest takie: Jak zrobić aby można było wypuszczać "na antenę" przygotowane materiały które są w komputerze przez mikser? Proszę o rady! Z góry dziękuję!

T-Studios
-# 03
 
Posty: 259
Dołączył(a): 2008-11-28, 13:01
Lokalizacja: Wrocław/Kępno
Pomógł: 2

Postprzez T-Studios » 2009-01-29, 14:16

a po co przez mikser? nie lepiej zmontowac calego materialu i go normalnie puscic przez komputer czy tam na kasecie?
Mac Pro 2.93GHz 8-Core Intel Nehalem 16GB, ATI Radeon HD 4870 512MB+DELL 24"
Final Cut Studio 2, Shake, Adbe Pr+Ae
Sony PMW-EX1 2x32gbSxS, Manfrotto 525MVB+503HDV

Croolick
-# 04
 
Posty: 857
Dołączył(a): 2008-06-01, 09:41
Pomógł: 29

Postprzez Croolick » 2009-02-01, 16:00

przez mixer sie robi na żywca.... pzreciez napisał że na "antene" aczkolwiek nie przybliżył czym ja te tajemnicza "antena" ;)
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM

Avatar użytkownika
Wujek_Witek
-# 03
 
Posty: 270
Dołączył(a): 2007-04-29, 17:28
Pomógł: 8

Postprzez Wujek_Witek » 2009-02-15, 21:27

materialy z komputera na mixer wypuszcza sie za pomoca specjalnego oprogramowania. np Apple produkuje taki soft i nazywa sie FORK. nie mniej cena tego oprogramowania jest w zasiegu jedynie stacji tv. jesli dobrze pamietam, ceny n wersji zaczynaja sie od 300 000 tys.
MacPro/Sony Trimaster Broadcast OLED/ HP Compaq 23"/Final Cut Studio 3/Adobe Encore CS6/JVC GYHM150/Sony XDCAM EX3,EX1/FS7/Blackmagic 2,5k/

hnoor0066
-# 01
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2016-04-12, 20:49

MIXER WIZYJNY

Postprzez hnoor0066 » 2016-04-13, 07:22

Moja pytanie jest takie: Jak zrobić aby można było wypuszczać "na antenę" przygotowane materiały które są w komputerze przez mikser???????

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4762
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

Re: MIXER WIZYJNY

Postprzez emisiu » 2016-04-13, 07:27

hnoor0066 napisał(a):Moja pytanie jest takie: Jak zrobić aby można było wypuszczać "na antenę" przygotowane materiały które są w komputerze przez mikser???????

Jaki mikser. jaki komputer, jakie materiały??????? Tu nie ma jasnowidzów. ;-)
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.


Powrót do Działalność gospodarcza z zakresu wideo