problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

To forum służy dyskusji o montażu liniowym i nieliniowym wideo. Tutaj także tematy związane z komputerami i oprogramowaniem.

Moderatorzy: Troxx, rml

Treść
Wlodek61
-# 02
 
Posty: 112
Dołączył(a): 2016-08-22, 07:40
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez Wlodek61 » 2018-02-15, 18:11

Po przejrzeniu info w necie, błąd odnosi się do (możliwy)
-jakiś virus albo program antyvirus nie zgodny z Win 10.
-znienić na inną wesję sterownik karty graficznej
-pamięć RAM - jakieś niezgodności modułów - przetestować.

Zobacz
 

przez Zobacz » 2018-02-15, 20:52


djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

Re: problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 20:52

Wlodek61 napisał(a):Po przejrzeniu info w necie, błąd odnosi się do (możliwy)
-jakiś virus albo program antyvirus nie zgodny z Win 10.
-znienić na inną wesję sterownik karty graficznej
-pamięć RAM - jakieś niezgodności modułów - przetestować.


Antywitusa wykasowałem, sterowniki do karty graficznej dałem starsze (XII 2017) - nie pomogło:( A wirusa nie może być, bo maszyna w poniedziałek złożona, i wieczorem tego dnia już miałem problem a wcześniej instalowałem sprawdzone programy. Hmm...


print screen z teraz:
https://drive.google.com/open?id=13wE-dZB4ZLyFsBFHRXIGrAYOYCr2HPcB

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4856
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez emisiu » 2018-02-15, 20:57

A zrobiłeś na tym ekranie to co pisałem?
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

Re: problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 21:03

emisiu napisał(a):A zrobiłeś na tym ekranie to co pisałem?

Save selected mozna kliknac, wyskakuje okienko: Please choose a move

https://drive.google.com/file/d/1JDAd3r2pshNlXcIORnbUeykMbRyilsKN/view?usp=sharing

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4856
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez emisiu » 2018-02-15, 21:11

A po " Continue Program " co się dzieje?
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

Re: problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 21:19

emisiu napisał(a):A po " Continue Program " co się dzieje?


wyslalem na priv wiadomosc, nie wiem czy dotarla?

Jak klikne continue program, zawiesza sie Magix i otrzymuje komunikat o niestabilnosci programu MAGIX i zamyka sie program...

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 23:19

Zamykam temat, problem sam rozwiązałem:) Bardzo wszystkim,dziękuję za pomoc.

Poradziłem sobie w następujący sposób, po wyświetleniu komunikatu o błędzie udało mi się zapisać w notatniku plik błędu "crash log" i tam była podana ścieżka do katalogu z modułu który zgłaszał problem, usunąłem w katalogu ten plik. I program działa :)

Cieszę się niesamowicie, poświeciłem na rozwiązanie problemu kilkadziesiąt godzin, warto było:)

Avatar użytkownika
Rybook
-# 05
 
Posty: 1302
Dołączył(a): 2007-12-23, 22:12
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Pomógł: 55

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez Rybook » 2018-02-16, 08:22

A magix suport zajęło by rok. :-D :->
Sony HDR-AX2000E, Sony ILCE-6000L, Pentax K-r, Pinnacle Studio 15 HD Ultimate , Neat Video v3.6 Pro for Pinnacle, Corel Video Studio Ultimate X2, Nero 2014 Platinum,
MAGIX Movie Edit Pro Premium 2018, MAGIX Video Pro X 10, Neat Video v4.7 Pro for Magix,

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-16, 19:08

Dear customer,

Otrzymałem dziś odpowiedź od centrum wsparca. Jednak szybko odpisali

Thank you for your message.

The error message you're receiving implicates a specific third-party OFX (open FX) filter/effect, which has problems functioning in your system and thus blocks the functionality of the entire program. This is most typically seen with old graphics cards and/or outdated graphics drivers. So, your first coure of action could be to ensure your graphics drivers are fully functional and up-to-date. Please get the most recent driver for your graphics hardware directly from the manufacturer.

If you cannot get this to work at all, e.g. because you have older hardware or because this seems to be a specific compatibility issue, even when using new hardware and drivers, there's also an alternative workaround option: You could simply rename or delete the problematic OFX file(s) implicated in the error message to prevent the program from loading them. In order to do this, please use your Windows file browser to navigate to the following location, where the various OFX effects are stored:

C:\Program Files\Common Files\OFX

Browse the sub folders or use the Windows search function to find the specific *.ofx file implicated in the error message. Delete it, or rename it, e.g. by changing the file type extension from *.ofx to *.old. Now you should be able to start up the program without any problems. (If another Open FX effect is implicated in a problem after that, simply repeat the procedure for that file.)

I hope this helps.

--
Best regards,
Ralf Hentschel

MAGIX Software GmbH
Postfach 200914
01194 Dresden - Germany

Poprzednia strona

Powrót do Montaż wideo i komputery