problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

To forum służy dyskusji o montażu liniowym i nieliniowym wideo. Tutaj także tematy związane z komputerami i oprogramowaniem.

Moderatorzy: Troxx, rml

Treść
djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-14, 12:23

Witam, posiadam licencję na program do edycji wideo Magix Edit Pro. Kilka dni temu zmodernizowałem komputer, poprzez wymianę dysku twardego, pamięci RAM, procesora, płyty głównej i grafiki . Zostały stare dyski twarde a na nowy dysk twardy został zgrany czysty system Windows 10 home. Na starym komputerze program działał bez problemów. Ten sam plik instalacyjny wykorzystałem do instalacji programu na nowym komputerze. Po instalacji i uruchomieniu programu pojawia się momentalnie komunikat o błędzie Error in module "filters.ofx" load address 0x000000004FD90000 to address 0x000000004FFA3FA8 exception 0x0000005 access_violation.

Nie wiem w czym tkwi problem.
Mój system to Windows 10 home oryginał
Karta graficzna msi geforce 1060 gtx 6 GB armor
RAM 32GB hyperx fury black
płyta główna MSI z370 gaming plus
Procesor Intel i7 8700k

Program jest mi bardzo potrzebny a zmodernizowalem komputer specjalnie do edycji wideo, bardzo potrzebuje jakieś pomocy

Zobacz
 

przez Zobacz » 2018-02-14, 13:06


Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4759
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez emisiu » 2018-02-14, 13:06

djjanex napisał(a):a na nowy dysk twardy został zgrany czysty system Windows 10 home.

Czyli został zgrany ze starego dysku a nie był od nowa instalowany?
Jak to mamy rozumieć dokładnie?
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

Avatar użytkownika
fransua
-# 06
 
Posty: 2410
Dołączył(a): 2007-08-01, 15:15
Pomógł: 160

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez fransua » 2018-02-14, 13:11

Jak Emisu dobrze zauważył nic dokładnie nie wiemy. Magix "przypisuje się" do konkretnego komputera. Przy nowej instalacji na nowym komputerze najpierw powinniśmy zdezaktywować program. Dopiero później instalujemy na czysto na nowym.
Magix tutki - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4759
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez emisiu » 2018-02-14, 13:13

Nawet jak nie zaktywował go to nie taki błąd by wyskoczył. Z resztą licencja pozawala na instalację na 2 komputerach.
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

Avatar użytkownika
fransua
-# 06
 
Posty: 2410
Dołączył(a): 2007-08-01, 15:15
Pomógł: 160

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez fransua » 2018-02-14, 13:17

A cholera tam wie o co kaman :-)
Magix tutki - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

Re: problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-14, 13:30

emisiu napisał(a):
djjanex napisał(a):a na nowy dysk twardy został zgrany czysty system Windows 10 home.

Czyli został zgrany ze starego dysku a nie był od nowa instalowany?
Jak to mamy rozumieć dokładnie?



Przepraszam, troszkę źle się wysłowiłem. Został zainstalowany na nowo system Windows 10, na nowy dysk twardy

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-14, 13:54

A licencje na koncie Magix mam tylko na nowy komputer. Napisałem do wsparcia technicznego i wieczorem wyślę im dokładne dane posiadanej konfiguracji sprzętowej. Proszą mnie, o przesłanie statystyki systemu uzyskanej w Syscheck.

Avatar użytkownika
Rybook
-# 05
 
Posty: 1263
Dołączył(a): 2007-12-23, 22:12
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Pomógł: 53

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez Rybook » 2018-02-14, 20:21

Szkoda czasu. Lepiej sam poszukaj rozwiązania. Chyba że masz rok czasu. :lol: :->
Sony HDR-AX2000E, Sony ILCE-6000L, Pentax K-r, Pinnacle Studio 15 HD Ultimate , Neat Video v3.6 Pro for Pinnacle, Corel Video Studio Ultimate X2, Nero 2014 Platinum,
MAGIX Movie Edit Pro Plus 2018, MAGIX Video Pro X 10, Neat Video v4.7 Pro for Magix

Wlodek61
-# 02
 
Posty: 111
Dołączył(a): 2016-08-22, 07:40

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez Wlodek61 » 2018-02-15, 07:04

Witam. Jeśli wcześniej używałeś Magix Edit Pro (który) był zainstalowany jeden raz i aktywowany jeden raz, to możesz
go aktywować na drugim kompie (a tak będzie u Ciebie po takiej wymianie elementów), nie powinno być kłopotów, co instalowałeś oprócz głównego instalatora programy Magix, jakie sterowniki instalowałeś na nowym Win 10 Home. Nie wiem co robiłeś po kolei z Magix, powinno być tak : instalacja samego Magix Edit Pro, uruchomienie programu, wtedy on się "upgrejduje", a następnie aktywuje, dopiero teraz można doinstalować dodatki. Jak wrócę z pracy postaram Tobie się pomóc.

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

Re: problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 12:34

Bardzo proszę o pomoc, ja mogę wieczorami udostępnić zdalne sterowanie kompa. Zapewne to sprawy w rejestrze.
Więc całość komputera składał znajomy z komputerowego sklepu, wymieniłem płytę główną, procesor, ram, dodałem dwa dyski twarde 9został stary dysk HDD i SSD) Tam był zainstalowany też Magix ale ten dysk (stary systemowy) jest juz po formacie, dodatkowo wymieniłem kartę graficzną oraz monitor.

Gościu zainstalował mi na nowym dysku Win 10 Home 64bit (oryginał), oraz wszystkie sterowniki potrzebne do działania systemu i antywirusa (oryginał) Ja jak przywiozłem kompa to podłączyłem całość, zainstalowałem programy, gry:
Orygin, Fifa 18, Steam, Acrobad Reader, Pakiet Office,Przeglądarkę Mozilla Firefox, i pozostałem programy które są mi potrzebne jak odtwarzacz muzyki (nie pamiętam teraz nazwy) program do nagrywania dźwięków Audiacity, Pinacle 3... i na końcu Magixa... Licencje zakupiłem X-2017, plik instalacyjny mam zachowany na starym dysku, który jest podpięty do nowego kompa. Zainstalowałem Magixa, i po uruchomieniu programu pojawia się okienko zapisu nowegopliku jak format filmu, nazwa pliku itd, w ułamku sekundy pojawia się na środku ekranu okienko z błędem, wtedy Megix przestaje działać i tylko moge zamknąć program.

Unowocześniłem sobie sprzęt z myślą o lepszej pracy podczas tworzenia filmów, zakupiłem legalny program a tu masz:( Jedyny program, który nie działa...

Chętnie udostępnie zdalne sterowanie na TeamViewer, bo tak byś mogł sam zobaczyć konfigurację i problem. Ja od godz 20.00 w tygodniu lub sobota cały dzień mam wolny.

Myślę, czy nie odłączyć na chwile starego dysku(tego nie formatowanego), może tam jeszcze są jakieś stare pliki po Magix... Już sam nie wiem co zrobić, moja wiedza już kończy się w tym momencie:(


Wlodek61 napisał(a):Witam. Jeśli wcześniej używałeś Magix Edit Pro (który) był zainstalowany jeden raz i aktywowany jeden raz, to możesz
go aktywować na drugim kompie (a tak będzie u Ciebie po takiej wymianie elementów), nie powinno być kłopotów, co instalowałeś oprócz głównego instalatora programy Magix, jakie sterowniki instalowałeś na nowym Win 10 Home. Nie wiem co robiłeś po kolei z Magix, powinno być tak : instalacja samego Magix Edit Pro, uruchomienie programu, wtedy on się "upgrejduje", a następnie aktywuje, dopiero teraz można doinstalować dodatki. Jak wrócę z pracy postaram Tobie się pomóc.

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 13:33


Avatar użytkownika
fransua
-# 06
 
Posty: 2410
Dołączył(a): 2007-08-01, 15:15
Pomógł: 160

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez fransua » 2018-02-15, 13:37

djjanex napisał(a):plik instalacyjny mam zachowany na starym dysku

To może spróbuj inaczej. Zaloguj się na swoje konto na stronie Magix i wejdź w Moje Produkty. Wybierz Instalator programu i za pomocą niego przeprowadź nową instalację czyszcząc uprzednio komputer ze wszystkich pozostałości po destalinizacji.
Co do komunikatu to trochę dziwna jest ścieżka. Na moje oko odwołuje się do jakiegoś projektu, którego może nie być. W moich dokumentach domyślnie znajduje się folder z projektami i inne tam "bajery".
Osobiście obstawiam jakiś bajzel w domyślnych folderach, który pozostał gdzieś na komputerze a teraz program odwołuje się do czegoś czego nie ma.
Magix tutki - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4759
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez emisiu » 2018-02-15, 14:01

djjanex napisał(a):Zainstalowałem Magixa, i po uruchomieniu programu pojawia się okienko zapisu nowegopliku jak format filmu, nazwa pliku itd, w ułamku sekundy pojawia się na środku ekranu okienko z błędem, wtedy Megix przestaje działać i tylko moge zamknąć program.

A przycisk " Save selected movies as... " nie daje się kliknąć?

djjanex napisał(a):Myślę, czy nie odłączyć na chwile starego dysku(tego nie formatowanego), może tam jeszcze są jakieś stare pliki po Magix... Już sam nie wiem co zrobić, moja wiedza już kończy się w tym momencie:(

Jasne, że możesz to sprawdzić - nawet trzeba było już dawno to zrobić.
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

djjanex
-# 01
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2018-02-14, 11:59

Re: problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez djjanex » 2018-02-15, 14:32

emisiu napisał(a):
djjanex napisał(a):Zainstalowałem Magixa, i po uruchomieniu programu pojawia się okienko zapisu nowegopliku jak format filmu, nazwa pliku itd, w ułamku sekundy pojawia się na środku ekranu okienko z błędem, wtedy Megix przestaje działać i tylko moge zamknąć program.

A przycisk " Save selected movies as... " nie daje się kliknąć?

-> save selected daje sie kliknac, nie rozwiazuje to problemu. Po włączeniu na nowo programu pojawia się momentalenie ten sam komunikat


djjanex napisał(a):Myślę, czy nie odłączyć na chwile starego dysku(tego nie formatowanego), może tam jeszcze są jakieś stare pliki po Magix... Już sam nie wiem co zrobić, moja wiedza już kończy się w tym momencie:(

Jasne, że możesz to sprawdzić - nawet trzeba było już dawno to zrobić.


Hmm. Wiec sprawdze to wieczorem (teraz piszę z pracy)
Mam 2 dyski z poprzedniego komputera, SSD 256GB (stary dysk C) który wczoraj formatowałem i jest czysty
oraz dysk HDD 2TB podzielony na 2 partycje, są tam już wyrenderowane filmy i plik instalacyjny Magixa. Ale odepnę te dyski dziś i napiszę jaki efekt...

Avatar użytkownika
robertnik
-# 06
 
Posty: 2383
Dołączył(a): 2010-02-28, 21:29
Lokalizacja: Opole
Pomógł: 309

problem z uruchomieniem Magix Edit Pro

Postprzez robertnik » 2018-02-15, 15:04

Taki klawisz na klawiaturze printscreen, albo po wciśnięciu symbolu windows narzędzie wycinanie i robi się czytelniej.
Powinien działać contunue program, albo kliknij jakiś stary plik projektu, najlepiej z wczesnego stadium, im wcześniejsze tym będzie mniej plucia się o pliki.
Czy Obrazek Ci mój post?

Następna strona

Powrót do Montaż wideo i komputery