Magix Movie Edit Pro Premium 2018

To forum służy dyskusji o montażu liniowym i nieliniowym wideo. Tutaj także tematy związane z komputerami i oprogramowaniem.

Moderatorzy: Troxx, rml

Treść
zalew79
-# 01
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2015-06-19, 15:34

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez zalew79 » 2018-02-13, 10:47

Wtyczkę Neat Video wykupiłem ponad rok temu do Magix Movie Edit Pro 2016 Premium i z tą wersją jest ok. Po upgarde do wersji nowej Magix Movie Edit Pro są jakieś problemy.

Zobacz
 

przez Zobacz » 2018-02-13, 12:05


zalew79
-# 01
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2015-06-19, 15:34

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez zalew79 » 2018-02-13, 12:05

a jak zrobić tak zwaną czystą instalację ? bo na samym początku programu tego problemu nie było, może coś przestawiłem nie chcący jakimś skrótem klawiszy, gdy odinstalowuje i instaluje ponownie problem nie znika, może ma gdzieś zapisane stare ustawienia ?

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4856
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez emisiu » 2018-02-13, 12:27

Zrób taką próbę:
- jako Administrator dodaj nowego użytkownika w Windows
- przeloguj się na niego
- zobacz czy masz dostęp do Magixa
-- jeśli masz sprawdź jak dziła i czy jest problem
-- jeśli nie zainstaluj Magixa jeszcze raz
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

Avatar użytkownika
fransua
-# 06
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 2007-08-01, 15:15
Pomógł: 160

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez fransua » 2018-02-13, 13:21

Magix sporo zostawia po odinstalowaniu w ukrytych folderach. Niestety trzeba do nich dotrzeć na piechotę i ręcznie to usunąć. Trzyma tam sporo ustawień.
Na pewno warto odwiedzić ścieżkę "C:\ProgramData\MAGIX" oraz "C:\Program Files\MAGIX" (domyślne dla Pro X. W innych wersjach może być podobnie).
Jak już ręcznie posprzątamy to na koniec warto jeszcze użyć CCleaner.
Magix tutki - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl

zalew79
-# 01
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2015-06-19, 15:34

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez zalew79 » 2018-02-13, 13:45

czyli te co podałeś ścieżki po od instalowaniu usunąć ręcznie ? wszystko łącznie co się tam znajduje ? narazie jestem zblokowany bo puściłem film w render rano i zostało mi jeszcze około 10h ! masakra jakaś nie chce przerywać po prawie 5h już się robi ;-(

Avatar użytkownika
fransua
-# 06
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 2007-08-01, 15:15
Pomógł: 160

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez fransua » 2018-02-13, 15:06

zalew79 napisał(a):czyli te co podałeś ścieżki po od instalowaniu usunąć ręcznie ?

Tak. W tych miejscach pozostają "śmieci" po Magix.
Magix tutki - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl

Wlodek61
-# 02
 
Posty: 112
Dołączył(a): 2016-08-22, 07:40
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez Wlodek61 » 2018-02-13, 16:19

Witam, nie tylko te katalogi, w katalogu domowym - ukryte User\AppData\Roaming\Magix oraz katalog User\Twoja-Nazwa\Documents\ katalog Magix i Magix Download.
Pozdrawiam

Avatar użytkownika
Rybook
-# 05
 
Posty: 1302
Dołączył(a): 2007-12-23, 22:12
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Pomógł: 55

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez Rybook » 2018-02-13, 19:38

U mnie się też nie gryzą a neat działa w obu. :->
Sony HDR-AX2000E, Sony ILCE-6000L, Pentax K-r, Pinnacle Studio 15 HD Ultimate , Neat Video v3.6 Pro for Pinnacle, Corel Video Studio Ultimate X2, Nero 2014 Platinum,
MAGIX Movie Edit Pro Premium 2018, MAGIX Video Pro X 10, Neat Video v4.7 Pro for Magix,

Shidor
-# 01
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2018-04-06, 08:34

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez Shidor » 2018-04-06, 08:45

Witam, miał ktoś może taki problem, że jak macie film na osi i chcecie mu nadać opis (w edycji), a dacie mu za dużo liter to się program całkowicie wyłącza bez żadnego info?
Szukałem, czy utworzył się jakiś plik z logiem błędu, ale nic takiego nie ma.
To dziw­ne, że czuję cokolwiek...

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4856
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez emisiu » 2018-04-06, 09:14

Możemy sprawdzić, ale ile liter oznacza "za dużo" ?
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

Wlodek61
-# 02
 
Posty: 112
Dołączył(a): 2016-08-22, 07:40
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez Wlodek61 » 2018-04-06, 17:54

Witam. Takie sytuacje są normalnymi, tak się zdarza, użyj innego fontu do napisu w filmie,są dwa lub trzy które się tak zachowują. Po sprawdzaj na przykładowym jednym pliku video i dodawaj po kolei napisy, tak jak piszesz przy niektórych program wyskoczy i nie ma pliku "crasch".

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4856
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

Re: Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez emisiu » 2018-04-06, 18:32

Wlodek61 napisał(a):Witam. Takie sytuacje są normalnymi, tak się zdarza, użyj innego fontu do napisu w filmie,są dwa lub trzy które się tak zachowują. Po sprawdzaj na przykładowym jednym pliku video i dodawaj po kolei napisy, tak jak piszesz przy niektórych program wyskoczy i nie ma pliku "crasch".


Ale kolega Shidor zupełnie o coś innego pyta - o nazywanie klipów swoim opisem dla ułatwienia edycji. ;-)
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

Wlodek61
-# 02
 
Posty: 112
Dołączył(a): 2016-08-22, 07:40
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez Wlodek61 » 2018-04-06, 19:17

"emisiu" - zmianę nazwy klipów można zrobić przed edycją w Magix, jeśli o to chodzi.

Avatar użytkownika
fransua
-# 06
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 2007-08-01, 15:15
Pomógł: 160

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez fransua » 2018-04-06, 20:25

Każdy robi "pod siebie". Osobiście wolę dodać linki do folderów w zakładce Import niż zmienić nazwy plików. Później jak ktoś chce może zmienić kolory klipów tak by bardziej odróżnić poszczególne klipy przynależne do nagrań. Jest trochę klikania :) Szkoda, że nie można grupowo tego robić - choć może nie wiem wszystkiego co jest bardzo prawdopodobne :-)
Obrazek
Magix tutki - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl

Avatar użytkownika
emisiu
-# 07
 
Posty: 4856
Dołączył(a): 2007-12-16, 20:06
Pomógł: 185

Magix Movie Edit Pro Premium 2018

Postprzez emisiu » 2018-04-06, 22:57

Wlodek61 napisał(a):"emisiu" - zmianę nazwy klipów można zrobić przed edycją w Magix, jeśli o to chodzi.

fransua napisał(a):Każdy robi "pod siebie". Osobiście wolę dodać linki do folderów w zakładce Import niż zmienić nazwy plików.

Koledzy, jaja sobie robicie czy tak na poważnie?
Ja rozumiem, że chodzi o funkcję dostępną podczas edycji gdzie można zmienić kolor obiektu na osi czasu i dodać komentarz. Nie ma mowy o żadnej zmianie nazwy czy o napisach. ;-)

Obrazek
Let's edit 2, MAGIX Video Pro X8, MAGIX MOVIE 13,14,15,16 PREMIUM, DaVinci Resolve | Stacja montażowa HP 4*Xenon", komp. x 2, serwer plików | HF M506 ; FDR-AX100 ; A7s + FE PZ 28–135.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Montaż wideo i komputery